Ambasada din Italia a acordat asistenţă consulară pentru 38 de români afectaţi de cutremur

Ambasadorul României în Italia, Răzvan Rusu, a participat, vineri la „Funeraliile de Stat” pentru victimele cutremurului, care au fost organizate la Şcoala de Inspectori a Gărzii de Finanţe din l’Aquila.

Totodată, trei diplomaţi din cadrul Ambasadei României la Roma se află în continuare în zona afectată de cutremur pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi în dificultate. Ambasada României la Roma este în contact permanent cu autorităţile locale şi comunică Ministerului Afacerilor Externe informaţii noi care privesc cetăţeni români.

„Numărul cetăţenilor români victime ale cutremurului din Italia se ridică până în prezent la cinci. Până în prezent, Ambasada a acordat asistenţă consulară pentru 38 de cetăţeni români care au avut de suferit de pe urma tragicului eveniment”, se arată în comunicat.

Ministerul de Externe a informat că autorităţile locale italiene asigură, la solicitarea familiilor sau rudelor cetăţenilor români decedaţi la cutremur, transportul gratuit din localitatea Aquila la aeroportul internaţional Fiumicino de la Roma, în cazul în care se doreşte repatrierea corpului neînsufleţit al decedatului.

Totodată, MAE atrage atenţia că transportul acestora de la aeroportul din Roma până în România se efectuează pe cheltuiala familiilor interesate prin intermediul unei firme de pompe funebre angajate de familia decedatului.

De asemenea, Ministerul român solicită românilor care se află sau cunosc conaţionali în situaţii de risc din cauza acestui seism să contacteze misiunile României în Italia, numărul de urgenţă al Ambasadei fiind 0039 345 230 24 89.

Sursa: NewsIn

Anunțuri

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s