Stiri

Stirile Dvs. sunt publicate ca si „comments”.

Intrati in sectiunea de comentarii si puteti adauga propria Dvs. stire ce ar putea interesa comunitatea romaneasca din Franta.

Pentru alte informatii scrieti la busolaeuro@yahoo.com sau pe yahoo messenger la ID: busolaeuro

Reclame

Un comentariu

 1. Prefecturile din Franta au primit la 20 decembrie circulara guvernamentala care autorizeaza autoritatile locale sa emita permise de munca imigrantilor specializati în meseriile cu cel mai mic grad de ocupare, relateaza cotidianul Les Echos în editia electronica.

  Potrivit circularei, imigrantii algerieni si tunisieni sunt exclusi din noile prevederi legislative care faciliteaza accesul strainilor la o serie de locuri de munca greu de ocupat, desi reprezinta aproape 30 la suta din numarul imigrantilor care intra pe teritoriul francez. Imigrantii provenind din tarile din afara spatiului comunitar nu au acces decât la 30 de meserii de înalta calificare.
  Cetatenii statelor membre UE vizate de dispozitii tranzitorii, precum Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Ungaria, Polonia, Cehia, România, Slovacia si Slovenia sunt cei mai avantajati deoarece au acces la o lista de 150 de meserii. Multe dintre acestea necesita o slaba calificare profesionala, cum ar fi bucatar, ospatar, betonist, care reprezinta 40 la suta din posturile vacante înregistrate în 2006, potrivit circularei guvernamentale.

  Cele 30 de meserii cu înalta calificare destinate imigrantilor din afara spatiului comunitar, precum cadru de audit si de control contabil, specialist IT, sef de santier, reprezinta doar patru la suta din ofertele de munca din cursul anului 2006.

  Prin limitarea accesului imigrantilor algerieni si tunisieni pe piata muncii din Franta, Parisul pare sa vrea sa compenseze derogarile de care dispun acestia în materie de reîntregire a familiei, precizeaza Les Echos. Aceste prevederi ar putea însa fi modificate în cazul unei renegocieri a acordului franco-algerian, încheiat în 1968, si a celui franco-tunisian, semnat în 1988.

  Guvernul francez a rezervat, de asemenea, o lista de meserii si cetatenilor statelor care au smenat acorduri bilaterale cu Franta, precum Senegal, Gabon si Congo. Prin noul sistem de liste, autoritatile de la Paris vor sa relanseze fenomenul imigratiei economice, care ar trebui sa atinga un nivel de 50 la suta, fata de doar sapte procente cât reprezinta în prezent.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s